Linkkejä

Turun yliopisto

Suomalais-ugrilainen kielentutkimus

Kattavampi oppiaineen esittely.

Liity Sugrin sähköpostilistalle: https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/sugri

Sugrin 45. vuosijuhlan sponsorit

Lingsoft on täyden palvelun kielitalo, Suomen ja Pohjoismaiden johtava kielipalvelujen ja kieliteknologiaratkaisujen toimittaja.

Tarjoamme monipuolisia palveluja ja ratkaisuja sekä puhutun että kirjoitetun kielen analyysiin, käsittelyyn, tuottamiseen ja hallintaan. Olipa haasteena monikielisyys, vuorovaikutteisuus, saavutettavuus, ymmärrettävyys, löydettävyys, tuottavuus, tehokkuus tai laatu, kaiken keskiössä on kieli – teksti, puhe ja merkitykset. Lisää tietoa Lingsoftista löytyy osoitteesta http://www.lingsoft.fi

Proffan kellari – yliopistokampuksen paras baari eli paikka, jossa Sugrin hallitus kokoustaa ja juo joskus jopa (etenkin Hensku) muutakin kuin kokista.

Yleishyödyllistä

Neahttadigisánit – nettisanakirja

Kun seuraavan kerran kohtaat ersää, mokšaa tai pohjois- tai eteläsaamea puhuvan ihmisen etkä millään ymmärrä hänen sanomisiaan, voit ensiavuksi etsiä käännöstä täältä.

Saamen kielet ja saamelaiset

Samediggi – Saamelaiskäräjät

Tietoa saamelaisista, saamen kielistä ja ajankohtaisista aiheista.

Sano se saameksi

Suomi-pohjoissaame-fraasisanakirja kaikkiin modernin ihmisen asiakaspalvelu-, yöelämä- ja flirttailutarkoituksiin! Mu áibmofanas lea dievva ággarasaid!

Permiläiset kielet ja kansat

Mon udmurt – oppikirja verkossa 

Sähköinen udmurtin kielen oppikirja, josta löytyy esimerkiksi videoita, pelejä ja helppolukuisia tekstejä harjoituksineen.

Mon udmurt – suomenkielinen kielioppi

Olisihan se tylsää käyttää verkko-oppimateriaaleja kieliopitta, joten onneksi tällainenkin löytyy!

Unkari

Magyaróra

Oppimateriaaleja unkarin opiskeluun. Siltä varalta, ettet jaksa selvittää, mitä sivupalkin linkeistä löytyy, tässä suora linkki unkarinkieliseen horoskooppi-pdf:ään. Koska sitähän sinä etsit.

Musiikkia

Ma van a szülinapom

Ota varaslähtö unkarin peruskurssille ja opettele riehakas syntymäpäivälaulu! Huhutaan, että kappaleen lyriikoista olisi ollut hyötyä itse kurssikokeessakin…Sekalaista ja mahdollisesti sivistävää kivaa

Äänikirja:  Kai Donner – Siperian samojedien keskuudessa

Etkö pääse osallistumaan Sugrin lenkkikerhoon? Ei huolta! Tämän ilmaiseksi kuunneltavan äänikirjan avulla pidät ajatuksesi uralistiikassa vaikka yliopistolle kävellessäsi.

Vaihtoehto Salkkareille: Suomensukuiset 30 päivässä

Kun Johdatus suomalais-ugrilaisiin kieliin ja kansoihin -kurssin diojen kertaaminen tenttiä edeltävänä iltana uhkaa laukaista paniikkikohtauksen, voi hetken ajan tuntua loogiselta valvoa yö sittenkin tätä katsoen. Ville Haapasalo reissaa kymmenjaksoisessa kulttuuridokumenttisarjassa pitkin kielisukulaistemme maita, ja tutuksi tulevat kulttuurit aina Volgan mutkalta Hanti-Mansiaan asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s